perjantai 10. elokuuta 2012

Makeaa elämää

Vadelmia kypsyy, koko ajan, enemmän ja enemmän. En sano että liikaa, mutta ehkä hieman ylenpalttisesti. Hillo- ja mehukiintiön täyttyessä olemme syöneet vattuja tuoreeltaan sydäntemme kyllyydestä. Nyt ei tarvitse pihistellä
Ja jotta herkku olisi vieläkin herkumpi, sai se kylkeensä unelmankevyttä ja öh niin makeaa marenkia. Muutama mustikkakin on metsästä jaksettu hakea, mutta noihin vattuhin verrattuna niiden poimiminen on niin kovin työlästä.

Tämä marenkiohje on helppoakin helpompi, alunperin se on muistaakseni jostain Jamie Oliverin kirjasta. Tämä ei oikeastaan vaadi tekijältään muuta kuin aikaa, mutta lopputulos onkin sitten joka minuutin arvoinen.


Marengit

6 munanvalkuaista
300g sokeria
hyppysellinen suolaa

Uunin lämpötila 125-150C, paistoaika n. 2 tuntia

1.  Vatkaa valkuaiset kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeri ja suola valkuaisvaahton hiljalleen, samalla koko ajan vatkaten. Sokerin lisättyäsi vatkaa seosta vielä n.5 minuuttia.

3. Laita marenkimassasta ruokalusikalla kekoja leivinpaperille. Tästä annoksesta tuli yhteensä 25, kolmelle pellille annosteltuna. 

 (Huom. Useamman pellillisen paistaminen yhtäaikaa vaatii kiertoilmauunin.)

4. Paista marenkeja ensin tunti 150 C:ssa, laske sitten lämpötila 125C:een ja paista vielä toinen tunti, tai kunnes marengit ovat kevyitä (eli kypsiä). 


Vallan ihanaa viikonloppua teille,

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tack!