lauantai 10. marraskuuta 2012

Making of

Vaikka joulukorttien lähetys jää joka vuosi välillä viime tippaan, niiden valmistelu sentään aloitetaan hvyissä ajoin. Tästäkin kiitos tosin kuuluu kuvaajaystävämme tiukalle aikataululle; jotkut ihmiset kun oikeasti tekevät asiat ihan suosiolla hyvissä ajoin.

Joulukorttikuvan ottamisen olen jo vuosia luovuttanut suosiolla ammattilaisen käsiin. Osaava ihminen plus laatukamera ovat yhdistelmä, jota vastaan en oman pokkarini kanssa lähde kilpailemaan. Sitä paitsi kuvauspaikalla tarvitaan assistenttia (=minua), joka varmistaa, että lopputuloksessa varmasti näkyy oikea määrä suht oikealla ilmeellä varustettuja lapsia. Tämän vuotisissa kuvauksissa ilma oli lisäksi masentavan marraskuinen ja toimenkuva laajeni sateenvarjon kannatteluun kuvaajan yllä.

Uskon, että kaikesta kähinästä, tuuppimisesta, irvistelystä ja ikkunoiden nuolemisesta huolimatta on lopputuloksena jälleen kerran tunnelmallinen hetki joulunodotusta. Ja jos ei muuta, kuvasta välittyy se mallien todellinen sielu. Kyllä ei sellaiseen joka kuvaaja pysty!
Kaikkeen sitä joutuu.
Joulukorttikuvan otti ja painovalmiiseen muotoon käsittelee Kuvakas, eli Arto Arvilahti. Lisää Arton töitä täällä.


Tihkuisen harmauden keskeltä

-Heidi  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tack!