sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vahingossa trendikäs

 
Kuluneella viikolla sain vihdoin aikaiseksi avata kirjastosta lainaamani keittokirjan. Kyseinen opus, Pipsan keittiössä, on lojunut työpöydälläni pölyttymässä jo kuukauden päivät (kirjastokin jo asiasta muistutteli), koska aika ei mukamas riitä ihan kaikkeen. No mutta, vihdoin siis avasin, selasin ja ihastuin. Simppeleitä, kasvispainotteisia reseptejä ja kauniita annoskuvia. Paljon muuta en hyvältä keittokirjalta vaadikaan. Erityisesti aamiais- ja brunssiosasto herätti erinäisiä mielitekoja ja ajatuksen tasolla olenkin jo ehtinyt järjestää brunssin jos toisenkin :) 

Ensimmäiseksi päätin ottaa kokeiluun lehtikaalisipsit, joihin Pipsa vakuutti olevansa koukussa. Pakko olla siis hyviä. Plus että lehtikaali suorastaan tursuaa C- ja K-vitamiinia, muista hyveistä puhumattakaan. Lähes kaikki tarvittava löytyi kaapista, ostoslistalle jäi vain itse kaali. Kaupasta löytyi vain espanjalaista, mutta kunhan sesonki koittaa niin korvataan kotimaisella. 

Ennen hommiin ryhtymistä etsin vaihtoehtoja maustamiselle. Googlettaessani sipsejä minulle valkeni, että tässähän ollaankin nyt ihan kuumimman ruokatrendin äärellä! Miten minulta onkin mennyt tämä ohi?!
 Ilmeisesti lehtikaalisipsit ovat siis ruokabloggareiden ja muiden hifistelijöiden tämän hetken Ruoka isolla ärrällä. Jossain vaiheessa joka blogi suitsutti avokadopastaa, ennen sitä tapetilla olivat whoopiesit (vieläkään en ole varma mitä ne ovat). No, kerrankos sitä olen trendikäs minäkin.

Ohjeita oli siis monenmoista, itse lähdin hiukan soveltaen toteuttamaan Pipsan ohjetta. 
Eli näin:

Lehtikaalisipsit:
100g lehtikaalia
1,5 rkl oliiviöljyä
2 tl sitruunamehua
0,5 tl juoksevaa hunajaa
vajaa tl suolaa (itse käytin sormisuolaa)

Sekoita, kaalia lukuun ottamatta, ainekset kulhossa. Revi lehtikaali pieniksi (sipsin kokoisiksi) paloiksi.  Lisää kulhoon ja rutistele, jotta öljyseos tarttuu tasaisesti. Paista 150 C:ssa noin vartin verran (itse laitoin kiertoilmatoiminnolla), kääntele varovasti paistamisen aikana.
Ja kyllä vain ovat sipsit hehkutuksensa ansainneet. Nämä ovat kerrassaan herkullisia.

-Heidi

1 kommentti:

Tack!