sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Blast from the past

Torstaina töistä tullessani se odotti keittiön pöydällä. Innosta tihisevät lapset olivat sen jo välipalansa lomassa lähmineet, joten ensimmäiseksi pyyhin sivuilta suurimmat maito- ja hillotahrat. Keitin kahvit, vedin villasukat jalkaan ja pistin fazerin sinisen poskeen sulamaan. Vasta sitten uskalsin katsoa lehteä kunnolla. Siinä se nyt oli, ex-koti, lempilehteni kiiltäville sivuille ikuistettuna.
Kuva Fabian Björk/Koti ja keittiö
Kuva Fabian Björk/Koti ja keittiö.
Voi haikeus ja huokaus, kyllä nousikin muistoja mieleen. Toki koti oli kuvissa parhaimmillaan; siistinä, juhla-asuisena, harkituista kuvakulmista kuvattuna. Mutta kuitenkin. Jälleen kerran piti palauttaa mieleen, miksi muutto uudelle työmaalle tapahtuikaan. Miksi lähes kuuden vuoden uurastuksen jälkeen päätimme aloittaa kaiken sen alusta? 
Tehokkaasti olen koittanut olla ajattelematta asiaa ja asiaa ihmetteleville vastannut jotain ympäripyöreää kuinka elämä vie ja jaadijaa.  
Kuva Fabian Björk/Koti ja keittiö.
Ja kyllähän se sitten siitä taas mieleen muistui ja ahdistus hiukan helpotti. Täällä nykyisessä kodissa remonttipäädyssä alkaa neljä huonetta ja keittiö olla varttia vaille valmiit. Visio tulevasta pysyy kirkkaana mielessä ja keskikerroksen seinämaalit odottavat sävytettyinä maalaajaansa. Kunhan olen päivänvalon kanssa yhtäaikaa kotona, lupaan laittaa ennen-jälkeen otoksia tännekin. Maallikon (ja välillä omiinkin) silmiin kaikki edistyy edelleen tooodella verkkaisesti, mutta oikeastihan täällä on tapahtunut vaikka mitä. 
Kyl se siit sit.

Hämärtyvää sunnuntai-iltaa kaikille,

-Heidi

2 kommenttia:

  1. Ai että miten kaunista! Pitänee ostaa tuo lehti : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osta ihmeessä, oli monta ihanaa joulukotia tuossa. Ja oli kaiken lisäksi alehintaan :)

      Poista

Tack!