keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Joulukiireet; check!

Arki tulemisineen ja menemisineen on asettunut uomaansa ja rutiinit rullaavat mukavasti. Ja jotta elo ei kävisi vallan tylsäksi, joulunaluskiireet on laitettu hyvissä ajoin vireille; eivät jää sitten viime tinkaan. Myyntipaikka perinteisille Turun Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille nasahti kaikille neljälle markkinaviikonlopulle, joten tumppua ja sukkaa on syytä lyödä tiskiin kassikaupalla. 

Olen jo aikoja sitten seonnut laskuissa, kuinka mones vuosi tämä mahtaa kyseisessä tapahtumassa olla, mutta veikkaisin että 14. Miljöö ei voisi olla tunnelmallisempi ja jouluisempi (kunhan vain ei räntää roiski taivaan täydeltä). Vanhanajan meininki ulottuu myyjien vaatetuksesta idylliseen, sähkökynttilättömään joulukuuseen ja tiernapoikien esitykseen. Täältä on turha etsiskellä metrilakua tai angrybirdsyhtäänmitään. Myyntiartikkeleissa avainsanat ovat käsintehty, kaunis, kotimainen ja luonnonmateriaalit. 

Meillä Mies hoitaa myyntipuolen, luoja tietää, että minä olen jo osuuteni tehnyt. Oma roolini on kiikuttaa myyntitykille naapurikojuista glögiä, riisipuuroa ja lammasmakkaraa. Sekä ostaa jokavuotiset havukranssit ja olkipukit, luonnollisesti aina samalta myyjältä. Tietyissä asioissa olen mielelläni urautunut.
Jos suinkin vain Turun seudulla joulun alla liikutte, tulkaa ihmeessä!
Tästä tapahtuman virallisille sivuille.


Joulua virallisesti odotellen,
-Heidi

2 kommenttia:

Tack!