lauantai 25. helmikuuta 2012

Lauantain toivotut

Puolet perheestä lähti hiihtoloman kunniaksi, no, hiihtämään. Kun pienin vielä kuukahti kuistille vetelemään päiväunia, me kaksi jäljelle jäänyttä aloimme toteuttaa välipalatoiveeksi esitettyjä muffinsseja. Lupaava riidanalku mustikka vs. banaani tussahti kokoon, kun lupauduin tekemään sekä että. Ymmärsin kuitenkin hätistää porukan matkoihinsa, ennen kuin olisivat oivaltaneet 12:n muffinssin vuoan tarjoamat makumahdollisuudet.  


Kutsukaa jämähtäneeksi, mutta teen muffinssit aina saman ohjeen mukaan. Toki siis vaihtelen sitä tärkeintä ainesosaa, tässä tapauksessa mustikkaa ja banaania. Kokeilussa on ollut myös omena (ei toiminut), porkkana (toimi, todellakin toimi!) ja vadelma (hiukka plassu, korvattavissa kuitenkin kuorrutteen runsaudella).

Muffinssivuoat, ne sellaiset isot, korkeat ja jämäkät, olivat tietysti jääneet ostamatta. Tällä kertaa piti siis tyytyä tavis-paperivuokiin, jotka tavallisesti sujautan metallisen muffinssivuoan lokeroihin. Suklaamarengin Heidi esitteli omassa blogissaan Dr.Oetkerin aikast lupaavan oloisia muffinssivuokia, jotka takuuvarmasti pääsevät kokeiluun myös täällä päässä. Anyway, tällaisella ohjeella mentiin:

Muffinssit (as you like):
3 munaa 
2,5 dl sokeria (itse käytin luomuruokosokeria)
1,5 dl kermaviiliä
100g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
5 dl vehnäjauhoja

Ja sitten ne makuasiat. Itse jaoin siis taikinan puoliksi ja laitoin toiseen satsiin yhden muussatun banaanin, toiseen n. 2 dl mustikoita. Jos käytät (tähän vuoden aikaan melko tod.näk.) pakastetavaraa, laita mustikat taikinaan jäisinä. 


Vaahdota munat ja sokeri, lisää kermaviili ja voisula. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon. Tämän jälkeen ei taikinaa kannata enää liikaa sekoitella. Lisää kuitenkin vielä ne mustikat tai banaanit :)  
Jaa vuokiin (itsellä riitti 12 kipaleeseen), paista 200C ja rapiat 12 minuuttia. Seuraile tilannetta, uuneissa kun kuitenkin on eroja.


Hyviä tuli, molemmista. Hyviä, muttei nyt niin kovin.. nättejä? Ihan kuin se nyt olisi se pääasia, mutta kuitenkin. Seuraava satsi tohtorin vuokiin, se on saletti. 

Lokoisaa lauantain jatkoa..

2 kommenttia:

Tack!