tiistai 28. helmikuuta 2012

Blingbling

Lankalähetykseni ollessa edelleenkin vasta matkalla, ajattelin esitellä erään toisen käsityöalan erinomaisen ammattilaisen. Elina Makkonen on paitsi ystävä, myös kultaseppämestari, jonka työt ja tyyli valloittivat sydämeni jo vuosia sitten. Elinan tyyli on herkkä, leikkisä, oivaltava, naisellinen.. you name it. Molemmat kummilapsemme ovat saaneet syntymälahjakseen Elinan suunnitteleman ja valmistaman emaliriipuksen, asianmukaisella kaiverruksella varustettuna. Kyseinen satiininauhassa roikkuva ihanuus onkin erinomainen esimerkki Elinan töitten monimuotoisuudesta; samainen koru soveltuu niin pienen tytön, nuoren neidin kuin aikuisen naisenkin kaulaan.

 

Itseltäni Elinan kädenjälkeä löytyy pääasiassa sormusten muodossa, esimerkiksi alla oleva kruunusormus.  Sopivan "arkinen" mutta niin ihanan chic koru sopii kuin sormi napaan ihmiselle, jonka kaula- ja korvakorujen käyttö rajoittuu tätä nykyä vain ja ainoastaan  juhlatilaisuuksiin. Tämä siis siksi, että haluan säilyttää korvalehteni ehjinä ja kaulanauhani yhtenä kappaleena. Ennen pitkää koittaanee kuitenkin päivä, jolloin kaikki kaulan tienoilla roikkuva ei vedä pieniä käsiä magneetin lailla puoleensa. Sitä paitsi itsetunto nousee rytisten, kun sen muutaman kerran koruja käyttäessäni saan kuulla 'näyttäväni ihan  prinsessalta'.

 

Jokapäiväisessä käytössä on koruista rakkain, vihkisormus. Suunnittelun lähtökohtana toimi sormuksen kivi, akvamariini, johon Elinan työhuoneella Fiskarsissa ihastuin. Sen pohjalta sitten suunnittelimme korun yhdessä Elinan kanssa. On se vaan hieno tunne, kun tietää kantavansa sormessaan jotain uniikkia :D


1 kommentti:

  1. ...ja kummityttö on varmasti yhtä innoissaan ja ihastunut koruunsa aikuisena(kin), kuin äitinsä nyt.
    On todella ihastuttava! <3

    VastaaPoista

Tack!