torstai 12. huhtikuuta 2012

Vikkelä ja Valpas

Kauan ja hartaasti odottamani uusi kamera on vihdoin täällä. Pitkän, puuduttavan ja täydellisen asiantuntemattoman pohdinnan jälkeen päädyimme tilaamaan Fuji FinePix X10:n. Netistä löytyi esittelyä ja vertailua joka lähtöön, useimpia niitä lukiessani tipahdin kärryiltä viimeistään kolmannen lauseen kohdalla. Onneksi lähipiiristä löytyi asiantuntemusta, jonka turvin uskalsimme laittaa tilausta vetämään. Enkä häpeä tunnustaa, että Fujin hurmaavan retro ulkoasu ei suinkaan ollut valintakriteereistä vähäisin. 
Fuji tuli taloon.


Aika näyttää, kuinka tämä perusdigipokkaria monta astetta parempi (ja toki myös hintavampi) kapine käytössä vakuuttaa (ja kouluttaa) käyttäjänsä; loppupeleissä se onnistunut lopputulos kun on aika pitkälle kiinni laukaisimen painajasta. Alkutaival on ollut hiukan kankeaa, eikä mukana tulleista ohjeista ole juuri apua. Tähän asti opittua: Fuji on ranskaksi Fuji.

Kuvia on kuitenkin ahkerasti räpsitty, ja jo lyhyenkin kokemuksen perusteella tuntuu, että rahoille saatiin vastinetta.
 
Yllä olevissa kuvissa poseeraavat marimekon alelaarista eilen löytyneet maailman pirteimmät ihanuudet; Vikkelä ja Valpas. Maija Louekarin suunnittelema kuosi on valitettavasti jo poistunut mallistosta, enkä jostain syystä aikanaan tullut ostaneeksi näitä vaatteita kenellekään lapsista. Nyt on vahinko otettu osittain takaisin, Louekarin seuraavaa täysosumaa odotellessa.

-Heidi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tack!